Veelgestelde vragen

Een laadpaal thuis laten plaatsen bij mijn medewerkers, kan dat? 

Als werkgever kunt u een laadpaal laten plaatsen bij uw medewerkers thuis. Als u kiest voor een slimme laadpaal dan kunnen de laadkosten aan u worden gefactureerd of aan de leasemaatschappij.

Kan ik meerdere laadpalen aansluiten op 1 backoffice systeem?

Als u verschillende laadpalen heeft, bijvoorbeeld bij u op de zaak maar ook bij medewerkers thuis dan kunt u de laadgegevens eenvoudig terugzien in uw backoffices systeem. Al uw laadpalen kunnen eenvoudig gekoppeld worden zodat u een overzicht heeft.

Kan ik als ondernemer gebruikmaken van fiscale voordelen?

Bent u ondernemer dan kunt u bij de aanschaf van een elektrische auto en laadpaal gebruikmaken van een aantal fiscale voordelen. De regelingen zijn opgezet om de aanschaf van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen te stimuleren. Als u besluit te investeren in een elektrische auto en/of laadpaal bespaart u met deze regeling tot wel honderden euro’s. Lees meer over deze voordelen.

Kan ik de btw op het plaatsen van een laadpaal terugvorderen?

Een laadpaal ten behoeve van een elektrische of hybride auto van de zaak is belastingvrij. Dat geldt ook voor de elektra zelf, maar u zult het gebruik wel hard moeten maken. Met de slimme laadpaal houdt u precies bij welke energie u gebruikt bij het opladen van uw auto.

Mag ik als werkgever een laadpaal plaatsen?

Als werkgever mag u op eigen terrein, bijvoorbeeld in de parkeergarage, laadpalen plaatsen. Steeds meer werkgevers doen dit ook, omdat personeel steeds vaker voor een elektrische (lease)auto kiest. U kunt kiezen voor wie u deze laadpalen beschikbaar maakt. Alleen voor uw medewerkers of ook voor uw klanten of bezoekers.

Waarom zou ik als werkgever laadpalen plaatsen voor mijn medewerkers?

Laadpalen kunnen erg interessant zijn voor bedrijven. Elektriciteit is een stuk goedkoper dan benzine of diesel. Wanneer meer werknemers elektrisch gaan rijden, gaat het bedrijf dus geld besparen.

Levert een laadpaal bij mijn restaurant extra bezoekers op?

Het kan zeker zijn dat mensen met een elektrische auto liever ergens gaan eten waar ze gelijktijdig de auto op kunnen laden. U kunt dit eenvoudig als extra service aanbieden. U kunt zelf kiezen of u dit gratis aanbiedt of dat u hier kosten voor in rekening brengt.

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via 088 444 66 80 (op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur).