Kosten opladen elektrische auto

Wanneer u elektrisch gaat rijden hoeft u niet meer naar het tankstation om te tanken. U laadt uw auto voortaan op via een laadpaal. Openbare laadpalen zijn op steeds meer plekken te vinden. In woonwijken, langs snelwegen of bij horeca gelegenheden. Leaset u een elektrische auto via uw werk? Dan is het vaak ook mogelijk om op uw werk op te laden. Ook kunt u ervoor kiezen om (via uw werkgever) een laadpaal thuis te laten installeren. Dan kunt u altijd thuis uw auto opladen.

Kosten openbaar opladen

De kosten van het openbaar opladen van een elektrische auto lopen sterk uiteen. In principe zijn de kosten als volgt opgebouwd: wanneer u uw auto bij een openbare laadpaal oplaadt, betaalt u een starttarief. Dit is een vast tarief dat u betaalt, ongeacht hoeveel stroom u gebruikt om uw auto op te laden. Naast het starttarief betaalt u een prijs per minuut of prijs met kWh. Zowel het starttarief als de prijs per eenheid kan de eigenaar van de openbare laadpaal zelf instellen. Het kan daardoor lonen om uit te zoeken waar u het goedkoopste kunt laden.

Kosten op de zaak opladen

Naast openbaar laden is het steeds vaker mogelijk om uw elektrische auto op uw werk op te laden. Wanneer u de auto via uw werkgever leaset, betaalt de werkgever vaak de kosten voor het opladen. In sommige gevallen betaalt u enkel het werkelijke verbruikte stroom. Dit is dus één van de goedkoopste manieren om uw auto op te laden.

Auto van de zaak thuis opladen

U kunt natuurlijk zelf een oplaadpunt aanschaffen voor bij u thuis. Soms is het ook mogelijk om dit via uw werkgever te regelen. Door de slimme functies van een laadpaal, is dit een hele makkelijke manier van zakelijk laden. De stroomkosten worden direct doorgestuurd naar uw werkgever voor verrekening. U krijgt de kosten voor de stroom die u zakelijk hebt verbruikt dan vergoed, zonder dat u deze zelf hoeft te declareren. Maak hierover altijd goede afspraken met uw werkgever. Iedere werkgever gaat hier namelijk anders mee om.

Wilt u advies of heeft u vragen?

Wilt u advies over de mogelijkheden van een laadpaal op de zaak? Neem vrijblijvend contact met ons op via 088 444 66 80 (op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur). 

Meer lezen over:

Vraag een persoonlijk adviesgesprek aan

En ontvang een offerte op maat

  • Wilt u weten hoe ENGIE omgaat met uw persoonsgegevens? Bekijk dan ons privacystatement.