laadpaal_elektrische_auto

Wat kost het opladen van een elektrische auto?

Wanneer je elektrisch gaat rijden hoef je niet meer naar het tankstation om te tanken. Je laadt jouw auto voortaan op via een laadpaal. Openbare laadpalen zijn op steeds meer plekken te vinden. In woonwijken, langs snelwegen of bij horeca gelegenheden. Lease jij een elektrische auto via jouw werk? Dan is het vaak ook mogelijk om op jouw werk op te laden. Ook kun je ervoor kiezen om (via jouw werkgever) een laadpaal thuis te laten installeren. Dan kun je altijd thuis jouw auto opladen.

Benieuwd naar de kosten?

Wil jij weten wat een laadstation bij jou op de zaak kost? Onze adviseurs helpen je graag bij de keuze voor het juiste laadstation. Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang altijd advies over de mogelijkheden inclusief een uitgebreid kostenoverzicht voor de koop van het laadstation.

Ja, ik wil een vrijblijvende offerte
laadpaal_zakelijk

Kosten openbaar opladen

De kosten van het openbaar opladen van een elektrische auto lopen sterk uiteen. In principe zijn de kosten als volgt opgebouwd: wanneer jij jouw auto bij een openbare laadpaal oplaadt, betaal je een starttarief. Dit is een vast tarief dat je betaalt, ongeacht hoeveel stroom jij gebruikt om jouw auto op te laden. Naast het starttarief betaal je een prijs per minuut of prijs met kWh. Zowel het starttarief als de prijs per eenheid kan de eigenaar van de openbare laadpaal zelf instellen. Het kan daardoor lonen om uit te zoeken waar jij het goedkoopste kunt laden.

Kosten op de zaak opladen

Naast openbaar laden is het steeds vaker mogelijk om jouw elektrische auto op jouw werk op te laden. Wanneer jij de auto via jouw werkgever leaset, betaalt de werkgever vaak de kosten voor het opladen. In sommige gevallen betaal jij enkel de werkelijke verbruikte stroom. Dit is dus één van de goedkoopste manieren om jouw auto op te laden.

Auto van de zaak thuis opladen

Je kunt natuurlijk zelf een oplaadpunt aanschaffen voor bij jou thuis. Soms is het ook mogelijk om dit via jouw werkgever te regelen. Door de slimme functies van een laadpaal, is dit een hele makkelijke manier van zakelijk laden. De stroomkosten worden direct doorgestuurd naar jouw werkgever voor verrekening. Jij krijgt de kosten voor de stroom die je zakelijk hebt verbruikt dan vergoed, zonder dat je deze zelf hoeft te declareren. Maak hierover altijd goede afspraken met jouw werkgever. Iedere werkgever gaat hier namelijk anders mee om.

Wil je advies of heb je vragen?

Wil jij advies over de mogelijkheden van een laadpaal op de zaak? Neem vrijblijvend contact met ons op via 088 444 66 80 (op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur). 

Meer lezen over: