laadpaal_elektrische_auto

Bijtelling elektrische auto

Zakelijk elektrisch rijden was voorheen extra aantrekkelijk door de lage bijtelling. De komende tijd vervalt de verlaagde bijtelling en gaan elektrische auto’s naar het normale bijtellingsniveau. We leggen je graag uit wat dit voor jou betekent.

Benieuwd naar de kosten?

Wil jij weten wat een laadstation bij jou op de zaak kost? Onze adviseurs helpen je graag bij de keuze voor het juiste laadstation. Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang altijd advies over de mogelijkheden inclusief een uitgebreid kostenoverzicht voor de koop van het laadstation.

Ja, ik wil een vrijblijvende offerte
laadpaal_zakelijk

Verlaagde bijtelling

In 2004 is de verlaagde bijtelling op elektrische auto’s ingevoerd met als doel elektrisch rijden te stimuleren. In plaats van de gebruikelijke 22% voor benzine- en dieselauto’s, betaal je voor een elektrische auto slechts 4% bijtelling. Sinds 2019 is de verlaagde bijtelling al iets teruggeschroefd, maar vanaf 2021 wordt hij helemaal afgeschaft.

Normale bijtelling

Sinds 1 januari 2019 geldt de verlaagde bijtelling alleen nog voor auto’s met een cataloguswaarde onder de €50.000. Auto’s duurder dan €50.000 betalen nu al 22% bijtelling. In 2020 zakt deze grens verder naar een cataloguswaarde van €45.000 en gaat de bijtelling omhoog naar 8%. Na 2020 gaat de bijtelling stapsgewijs omhoog van 8% naar 22% in 2026.
Het kabinet neemt deze maatregelen om de aanschaf van goedkopere elektrische auto’s te stimuleren. Deze auto’s komen uiteindelijk ook op de tweedehandsmark, waardoor elektrisch rijden voor een grotere groep mensen interessant wordt.

Is zakelijk elektrisch rijden nog wel interessant?

De vraag die opspeelt is: is elektrisch rijden dan nog wel interessant? Ja, zeker! Zeker met een goedkopere elektrische auto, geniet jij de komende jaren nog van een lagere bijtelling dan een benzine- of dieselauto. Daarnaast betaal je geen wegenbelasting en is elektrisch rijden beter voor het milieu. Dus ook als een elektrische auto qua bijtelling op hetzelfde niveau komt als een benzine- of dieselauto blijft het nog steeds een goede keuze.

Wil je advies of heb je vragen?

Wil jij advies over de mogelijkheden van een laadpaal op de zaak? Neem vrijblijvend contact met ons op via 088 444 66 80(op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur).

Meer lezen over: