laadpaal_elektrische_auto

Wat is de actieradius van een elektrische auto?

Steeds meer mensen gaan elektrisch rijden. Het aanbod in elektrische auto’s groeit en er komen steeds meer mogelijkheden om elektrische auto’s thuis en onderweg op te laden. Overweeg jij elektrisch te gaan rijden? Dan is het belangrijk om goed te letten op de actieradius van de auto. Wat dit is, vertellen we je op deze pagina.

Benieuwd naar de kosten?

Wil jij weten wat een laadstation bij jou op de zaak kost? Onze adviseurs helpen je graag bij de keuze voor het juiste laadstation. Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang altijd advies over de mogelijkheden inclusief een uitgebreid kostenoverzicht voor de koop van het laadstation.

Ja, ik wil een vrijblijvende offerte
laadpaal_zakelijk

Wat is actieradius?

De actieradius van een auto bepaalt hoe ver jij ermee kunt rijden, zonder de auto tussendoor op te laden. De actieradius wordt uitgedrukt in afstand in kilometers. De actieradius is misschien wel het allerbelangrijkste om rekening mee te houden in jouw keuze voor een elektrische auto, de verschillen per auto kunnen namelijk erg groot zijn.

Gebruik je jouw auto vooral binnen een kleine straal, bijvoorbeeld om boodschappen te doen of woon je dicht bij je werk? Dan heb jij genoeg aan een wat kortere actieradius (150-250 km). Je moet jouw auto dan iedere 150 tot 250 km opladen. Rijd je langere afstanden? Dan is het belangrijk om voor een auto te kiezen met een grotere actieradius (300-500 km). Je hoeft jouw auto dan minder vaak op te laden.

Actieradius vs. laadtijd van een auto

Iets anders om rekening mee te houden is de laadtijd van een auto. Hoe groter de actieradius, hoe langer de auto moet opladen. Aan een normale laadpaal kost het volledig opladen van een elektrische auto zo’n 4 tot 8 uur. Dit klinkt lang, maar als je jouw auto ’s na je werk thuis aan de laadpaal legt, is hij de volgende ochtend weer vol. Tegenwoordig staan er langs snelwegen steeds vaker snelladers. Met zo’n snellader wordt een elektrische auto tot 80% opgeladen in zo’n 20-50 minuten. Dit is een uitkomst voor langere afstanden, bijvoorbeeld wanneer je met de auto naar Frankrijk rijdt. Je kunt onderweg in relatief korte tijd je auto opladen, terwijl jij even pauze houdt.

Een laadpaal op de zaak

 

 

Zakelijk elektrisch rijden is in opkomst. Steeds meer bedrijven verduurzamen hun wagenpark. Het aanbieden van zowel een laadpaal thuis als op de zaak gebeurt daardoor steeds vaker. Hoe je de laadpunt(en) op de zaak wilt gebruiken, is aan jou. Je kunt ze enkel laten gebruiken door medewerkers, maar je kunt ze ook openbaar beschikbaar stellen tegen een zelf instelbaar tarief. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden voor een laadpunt op jouw zaak? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan in het formulier hiernaast.
 

Wil je advies of heb je vragen?

Wil jij advies over de mogelijkheden van een laadpaal op de zaak? Neem vrijblijvend contact met ons op via 088 444 66 80 (op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur).